Columna

Setembre

És setembre. Bé… Mh… d’això… és setembre. Sí. És setembre, estem fotuts. És setembre i cal començar un nou curs i fer nous amics. A no. Això ja no. El nou curs només s’aproxima mentre vivim de ple la ressaca del preuat i enyorat estiu. El cervell encara pensa molt a poc a poc perquè intenta desfer les teranyines de la calor, les nits llargues i el dolce far niente.

És setembre i se’ns llancen al damunt les tempestes de fi d’estiu; els primers freds i les últimes calorades; el no saber com vestir-te adequadament per no morir congelat ni desfer-se tot suat; les al·lèrgies als àcars, endreçar de nou la casa; intentar recollir els apunts de l’any passat i tenir la carpeta disponible perquè a la UPF només en donen una per a tota la carrera i tots els estudiants som pobres; el treballar de nou, les obligacions de tota persona que afirma existir; la rutina, llosa insuperable que ens acomuna a tots més i millor que la pròpia parca…

És setembre, però no tot és dolent, oi? Encara hi ha persones que celebren amb més furor l’inici de La Liga que la victòria d’una Champions League, els bons caminadors adoraran ara més que mai la serra del Montseny, els bevedors festegen la verema i esperen ansiosament l’arribada del Oktoberfest i els més menuts presumiran amb nous estoigs de mil-i-un colors davant els seus millors amiguets.

Però els poetes… Ai, els poetes! Aquests cantaran la fi de la vida, el declivi indeturable, i compararan el caure de les fulles amb el dels cabells, els marrons dels boscs amb la melangia d’un passat més viu i el silenci més profund amb la imminent soledat d’una mort hivernal.

Ai las! I el qui es dedica a pensar per fer veure que treballa? Aquest, en dura pugna entre el record la labor de la tardor, amb la ment a mig camí entre atrofiada i reactivada, sempre curt d’idees, acabarà aquesta columna sense dir res més.

David Bernal i Almansa

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s