Crònica

Yarr! Embriagueu-vos grumets!

El grup en el concert de dissabte

Atenció grumets d’aigua dolça! En aquesta nova crònica us parlarem d’un grup que, com ells mateixos diuen, mola fort! Són els Pony Pisador i fan música folk en el sentit més ampli de la paraula, tot i que senten una especial predilecció per la música irlandesa i els sea shanties o cants pirates.

Tot va passar una nit freda, humida i molt boirosa de desembre, del dissabte 19 de desembre de 2015. Des de l’Estació del Nord amb prou feines s’intuïa la silueta fàl·lica de la torre Agbar. Els cronistes Bernal i Saranga arribaven tard perquè s’havien perdut pel metro i mentre sortien dels túnels, van començar a sentir un reel molt festiu que els va fer caminar a pas més i més ràpid, hipnotitzats, cap a l’escenari on precisament el grup de cinc joves començava a entonar la festa amb un banjo, una mandolina, una guitarra, una flauta i un violí.

Els Pony Pisador van interpretar un variat repertori que anava, efectivament, des dels estils més celtes i la canalleria pirata fins a havaneres de la Costa Brava, sense oblidar la Tarantella, amb la qual ofereixen (no és broma) serveis de medicina tradicional de la Itàlia del segle XV. Segons ells. Si algú, per cert, està interessat en tal servei, pot escriure un e-mail a ponypisador.yarr@gmail.com.

Medicina alternativa de banda, els Pony Pisador van passar la nit jugant a canviar instruments, a fer veus harmonitzades i a meravellar al públic, que no parava de saltar i ballar. Però no només tocaven sinó que entre cançó i cançó van demostrar que saben guanyar-se als espectadors amb una mica d’humor. A part de reconèixer constantment que no havien assajat massa o que s’acabaven d’inventar una part d’una cançó (suposem que a mode de captatio benevolentiae), van fer pujar a un jove d’entre el públic per a que posés una sageta a la guitarra enmig de la cançó i el van proclamar heroi de la nit; van convidar a dos membres del cor mariner que estan muntant (projecte interessant a seguir); anunciaven rom cremat a la barra i per sorpresa nostra no era mentida…

Aquest va ser l’últim concert de l’any per Pony Pisador però l’any que ve tornaran a l’acció amb més concerts i, sobretot, amb un CD que just ara estan començant a preparar on no només recolliran cançons a capella o cants pirates (spoiler!!), sinó que també faran col·laboracions amb d’altres músics per acabar de completar la sonoritat de l’obra. Si voleu més informació, pregunteu-los a facebook, que mai tarden a respondre.

No podem dir res més que… aneu-los a escoltar i gaudireu d’una gran estona, embriagant-vos com bons mariners.

YARR!

Els Pony Pisador, tocant feliçment per al vostre gaudi:

https://www.youtube.com/watch?v=L7j2F1-G3uw

David Bernal i Almansa, Sergi Saranga Reguera

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s