No Manifest

Mecanoscrits Icona (No Manifest)Parlar d’un manifest és parlar d’un nou pensament, i aquest no  és el nostre objectiu. Nosaltres, els redactors d’aquesta publicació, som un grup de joves universitaris amb ganes de compartir i fer públics els nostres projectes. Bàsicament i en poques paraules, la nostra intenció és escriure i que ens llegeixin. Per aquest motiu, el que volem fer aquí és establir els límits comuns que seguirà aquesta revista per poder així definir-la i presentar-nos.

No volem crear un corrent propi, no som un moviment. Es tracta més aviat d’un espai dedicat a la creació individual i al creixement com a escriptors: cadascú de nosaltres pertany exclusivament a si mateix i no ha de tenir cap compromís en seguir cap tendència ideològica.

La política, no obstant, és un element que ens influeix a tots i més en aquests temps. És per això que la seva presència impregnarà o contaminarà algunes paraules, alguns textos, però no és la nostra bandera. Tothom té dret a expressar les seves inquietuds polítiques, tothom té dret a manifestar el que trobi just o injust, però es tracta d’una revista cultural, no d’un pamflet.

Volem reivindicar una visió humanista de la realitat en què convivim, volem aportar la nostra firma des d’aquest punt de vista que avui dia veiem dèbil. No estem declarant aquí que ja no existeixen les grans ments, no afirmem que ja no es pot crear res nou, que els altres temps sempre eren millors. Potser el vessant humanístic estava més consagrat en altres èpoques, però no per això deixarem de crear relats, columnes, poesia, articles, ressenyes sòlides i profundes, obres, al cap i a la fi, que es facin respectar i que parlin per si mateixes, sense cap necessitat de recórrer a l’ajut de les explicacions reconfortants i plàcides de l’autor però que alhora suposin un exercici i un estímul per als nostres lectors. Dit això, salut i bona lectura.

 
Hablar de un manifiesto es hablar de un nuevo pensamiento, y éste no es nuestro objetivo. Nosotros, los redactores de esta publicación, somos un grupo de jóvenes universitarios con ganas de compartir y hacer públicos nuestros proyectos. Básicamente y en pocas palabras, nuestra intención es escribir y que nos lean. Por este motivo, lo que queremos hacer aquí es establecer los límites comunes que seguirá esta revista para poder así definirla y presentarnos.

No queremos crear una corriente propia, no somos un movimiento. Se trata más bien de un espacio dedicado a la creación individual y a que podamos crecer como escritores: cada uno de nosotros pertenece exclusivamente a sí mismo y no ha de tener ningún compromiso en seguir ninguna tendencia ideológica.

La política, no obstante, es un elemento que nos influye a todos y más en estos tiempos. Es por eso que su presencia impregnará o contaminará algunas palabras, algunos textos, pero no es nuestra bandera. Todos tenemos el derecho a expresar nuestras inquietudes políticas, todos tenemos el derecho a manifestar lo que cada uno encuentre justo o injusto, pero se trata de una revista cultural, no de un panfleto.

Queremos reivindicar una visión humanista de la realidad en la que convivimos, queremos aportar nuestra firma desde este punto de vista que hoy en día vemos débil. No estamos declarando aquí que ya no existen las grandes mentes, no afirmamos que ya no se puede crear nada nuevo, que los otros tiempos siemprefueron mejores. Quizá la corriente humanística estaba más consagrada en otras épocas, pero no por eso dejaremos de crear relatos, columnas, poesía, artículos, reseñas sólidas y profundas, obras, al fin y al cabo, que se hagan respetar y que hablen por sí mismas, sin ninguna necesidad de recorrer a la ayuda de las explicaciones reconfortantes y plácidas del autor pero que a su vez supongan un ejercicio y un estímulo para los lectores. Dicho esto, salud y buena lectura.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s